Vårt kök
Kocken på förskolan lagar så mycket som möjligt av maten från grunden. Utgångspunkten till matsedeln sätts ihop av kommunens koststrateg för att säkerställa att våra förskolor serverar näringsriktig och bra kost. Sedan kan kokerskan välja vilken maträtt som görs utifrån råvarorna. Många av produkterna är ekologiska och/eller närproducerade.
På förskolan erbjuds barnen frukost, lunch och mellanmål samt två fruktstunder/dag.
Måltiden är ett sammanhang där fint upplagda råvaror kan skapa lust att äta och där det ska finnas möjlighet att sitta ner i lugn och ro och mötas i samtal och reflektera tillsammans. På vår förskola har vi bufféservering och där får barnen möjlighet att närmare uppleva det som serveras samt göra egna val.
Vi erbjuder olika sorters frukter två gånger om dagen. Det är viktigt att barnen fyller på sitt energiförråd och får goda erfarenheter av att äta frukt tillsammans. Frukt bidrar till att ge kosten en bra balans.
Kontakt
Förskolans kök, kock
Linus Edberg
Telefon: 08-606 91 04
Mejl: linus.edberg@haninge.se
Senast uppdaterad: 19 juli 2018